recomandare carte

📖 6 Cărți citite în septembrie-octombrie

📖 În perioada septembrie-octombrie am avut 3 săptămâni concediu medical în care am stat în mare parte în pat și am citit/m-am uitat la seriale/am stat pe net. Așa că acum am ceva recomandări de cărți pentru voi, iar în perioada aceasta am citit doar cărți bune, care mi-au plăcut.

📖 “Pacienta tăcută” – Alex Michaelides

recomandare carte

📖 “Pacienta tăcută” – Alex Michaelides este o carte foarte recomandată È™i cartea preferată a multor persoane. Și înÈ›eleg È™i de ce. E genul de carte din care vrei să citeÈ™ti câteva pagini până la ora 11 când intenÈ›ionezi să adormi, dar vine ora 1 noaptea È™i nu o mai laÈ™i din mână. Și în 2-3 seri o termini. 🙂

📖 O pictoriță celebră își ucide soțul și apoi rămâne mută. Refuză să vorbească și să povestească orice despre eveniment. Un psihoterapeut este convins că o poate convinge să vorbească și face toate demersurile posibile.

“Alcesta se întoarce din morÈ›i, iarăși vie. Și rămâne tăcută – nu poate sau nu vrea să vorbească despre cele trăite.”

📖 “ViaÈ›a pe un peron” – Octavian Paler

recomandare carte

📖 “ViaÈ›a pe un peron” – Octavian Paler. Am zis că a venit timpul să citesc un autor român, contemporan, modern. Cartea este despre un bărbat È™i o femeie care se întâlnesc pe peronul unei gări pustii ce pare ruptă de lume.

📖 Cartea este plină de simboluri și metafore ce te duc într-o altă realitate. Nu pot spune că este o carte ce te ține cu sufletul la gură sau pe care am fost foarte încântată să o citesc, dar am citit-o. Nu pot spune nici că am rămas cu ceva în urma ei. Poate nu se mai fac conexiunile așa bine în capul meu acum. Mai ales că am citit-o cât am fost internată în spital.

“Uneori, închid ochii È™i ascult vântul. Atunci am impresia că È™i gara asta e o nălucire, că ea nu există, e ceva de nicăieri. Rămân aÈ™a cu pleoapele strânse È™i mă întreb unde mă voi trezi când voi deschide, brusc ochii. Pe țărmul unei mări? ÃŽn camera mea, printre cărÈ›i? Și cât e oare ceasul? Pe urmă aud vântul bufnind în geamurile înÈ›epenite È™i câte o pasăre È›ipând în tufele de oÈ›etari din apropierea peronului.”

📖 “Arta subtilă a nepăsării” – Mark Manson

recomandare carte

📖 “Arta subtilă a nepăsării” – Mark Manson este o carte de dezvoltare personală uÈ™or de citit È™i de înÈ›eles È™i cu multe idei bune de pus în practică. Cartea nu este despre cum să fii mai nepăsător, ci despre cum să îți alegi valorile personale de care să îți pese.

📖 În primele capitole, cartea nu mi se părea wow, dar pe măsură ce am avansat să o citesc mi-am dat seama că este o carte cu care rezonez și care chiar merită citită. Dacă vrei să te relaxezi, o recomand.

“Când ne ghidăm după valori proaste – adică cu standarde nepotrivite nouă È™i celorlalÈ›i – nu facem decât să ne pese de lucruri de care n-ar trebui să ne pese, lucruri care de fapt ne fac viaÈ›a mai urâtă. Alegând valori bune, reuÈ™im să ne orientăm atenÈ›ia spre lucruri mai bune – spre lucruri care contează, care ne aduc bunăstare È™i generează efecte secundare precum fericire, plăcere È™i succes.”

📖 “3 minute de meditaÈ›ie” – Christophe André

recomandare carte

📖 “3 minute de meditaÈ›ie” – Christophe André este o carte ce nu se citeÈ™te, ci se savurează. Sau se pune în practică. Are 40 de exemple de exerciÈ›ii de meditaÈ›ie care se pot practica de către oricine.

📖 Am primit cartea în dar de ziua mea È™i mi-a adus bucurie. Am încercat să practic exerciÈ›iile care mi s-au potrivit È™i acestea mi-au (re)adus pacea interioară. S-a nimerit să “citesc” cartea într-o perioadă destul de aglomerată È™i plină de situaÈ›ii neprevăzute (neplăcute) din viaÈ›a mea. Și chiar aveam nevoie de MULT calm să trec peste ele.

“MeditaÈ›ia pune accentul, cu bună È™tiință, pe clipa prezentă” […] A medita nu înseamnă să renunțăm să mai reflectăm asupra viitorului sau să ne gândim la trecut, ci să ne hotărâm să ne instalăm mai bine È™i mai des în acest timp prezent.”

📖  “Arta de a-È›i crea amintiri” – Meik Wiking

recomandare carte

📖  “Arta de a-È›i crea amintiri” – Meik Wiking. Mi-au plăcut mult celelalte două cărÈ›i ale autorului (“Mica enciclopedie Hygge” È™i “Mica enciclopedie Lykke”) aÈ™a că trebuia să o citesc È™i pe aceasta. Mai ales că eu mă întreb constant cu ce amintiri vor rămâne copiii noÈ™tri din această perioadă.

📖 Cartea prezintă atât studii despre amintiri, modalități de a-ți crea amintiri, ponturi pentru amintiri fericite, idei de activități memorabile, totul într-un mod pozitiv și cu o notă optimistă. Pe parcurs ce citești cartea, te cuprinde o stare de bine.

“Externalizarea memoriei nu trebuie să fie făcută prin fotografii. Dacă aveÈ›i copii, îi puteÈ›i pune să deseneze o amintire fericită a unui moment petrecut împreună. Dacă sunt talentaÈ›i la muzică sau la poezie, s-ar putea să le placă să scrie un cântecel.”

📖 “Skidamarink” – Guillaume Musso

recomandare carte

📖 “Skidamarink” – Guillaume Musso este prima carte a acestui autor. Nu se mai găsea pe piață, aÈ™a că a fost reeditată în 2021 în limba franceză. Iar eu am avut norocul să merg într-o vizită È™i să o cer cu împrumut. Mi-ar fi plăcut să am norocul să merg în FranÈ›a È™i să mi-o iau dintr-o librărie, dar ne mulÈ›umim cu ce avem. 🙂

📖 Musso este unul dintre autorii mei preferați, ador thrillerele scrise de el. Am citit cam tot ce am găsit în română și în franceză. Celebra pictură Joconda este furată și 4 persoane care nu se cunosc, din țări diferite primesc câte un fragment din ea și câte un bilet ce conține locul și data unei întâlniri într-o capelă din Toscana.

“La première hypothèse fut celle qui rencontra le moins d’opposition: nous étions tout d’accord pour admettre que Mona Lisa avait organisé à la fois le vol du tableau au Louvre et l’enlevement de Steiner: les petits clous du tableau et la mèche de cheveaux envoyés à Scotland Yard étaient là pour le prouvrer.”

📖 Dacă ar fi să fac un top personal, cel mai mult mi-au plăcut “Pacienta tăcută” È™i “Skidamarink” (care sper să apară È™i în limba română). Dar vă recomand È™i cele trei cărÈ›i de dezvoltare personală, chiar veÈ›i rămâne cu ceva după ce le citiÈ›i.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.