De la cursurile de puericultură am aflat că nivelul optim de umiditate în locuință trebuie să fie cuprins între 40% și 60%. Cum se face frig afară, umiditatea scade la noi în apartament sub pragul inferior.
Un aer uscat cauzează disconfort, senzația de uscare a gâtului, tuse seacă. Aerul uscat poate provoca iritații la nivelul nasului și al sinusurilor, poate usca pielea și îngreuna respirația, mai ales pe timpul nopții. Eu și cea mică suferim de unele dintre senzațiile enumerate mai devreme. Respectiv, mă trezesc cu nasul “uscat”, cu diverse cruste, mai tușesc în timpul nopții, mă trezesc și beau apă des pentru că mi se usucă gâtul. Cu imunitatea stau cam prost.
Am un ceas de cameră care măsoară temperatura și umiditatea din încăpere, iar măsurătorile zilnice de când este mai frig afară îmi confirmă cauza simptomelor pe care le am. În camera noastră se înregistrează o umiditate de 24% – 26%.
Am încercat metodele la îndemâna oricui cu vasul de apă pus pe calorifer (spart ulterior) și cu plantele în cameră, dar nu au fost foarte eficiente. De mult timp mă gândeam că ar fi cazul să apară un umidificator la noi pe noptieră. Iar toamna aceasta a apărut. Un umidificator are multiple beneficii dupa cum veti vedea mai jos.
De când s-a răcit vremea, am început să folosim Umidificatorul de aer cu ultrasunete Kidscare.
Beneficii umidificator
- Umidificatorul Kidscare are volumul de abur reglabil și conferă o vaporizare foarte fină și de durată. Am umplut vasul cu apă de la robinet și am simțit la propriu cum respirăm un aer mai curat. Dacă stai lângă umidificator simți aerul pur.
- Este silențios.
- Umidificatorul Kidscare are încorporată o lampă de veghe (de noapte) cu 7 culori. Culorile pot alterna automat sau lampa poate fi fixată pe o anumită culoare. Sau poate fi oprită. Celei mici îi place când alternează culorile, le spune pe fiecare până se plictisește și apoi adormim.
- Dotat cu tehnologie ultrasonică pentru o mai mare siguranță în utilizare, umidificatorul Kidscare elimină riscul de accidente prezent la umidificatoarele cu abur cald. Cu un copil mic și energic trebuie să fii foarte atent.
- Se pot utiliza diferite esențe pentru un miros plăcut, natural în cameră. Noi am folosit lavanda. Are un compartiment special pentru esențe.
În concluzie, de când folosim umidificatorul de aer cu ultrasunete Kidscare avem parte de un somn mai odihnitor, ne-a crescut nivelul de umiditate din cameră, iar pe termen lung sper să ne întărim și sistemul imunitar. Costul umidificatorului este bun comparabil cu beneficiile pe care le aduce.
Si noi avem aceeasi problema, mereu avem umiditatea scazuta in camera … mai ales iarna!
Merci pt pont! Super informatie, cred ca toti ne confruntam cu prpblema asta si chiar ma gandeam de unde putem lua un astfel de aparat calitativ!
:*
Eu am avut de-a lungul timpului mai multe tipuri de umidificatoare, ma bucur sa vad ca le fac din ce in ce mai mici si mai silentioase si ca au si compartiment pt uleiuri (asa am stricat eu unul 😀 ) Interesanta si chestia cu lumina de veghe, pe mine m-ar deranja dar in camera unui copil cred ca ar fi binevenita.
Înainte să am copil și pe mine mă deranjau luminile de veghe. După ce a apărut bebele, am început să dorm oricum. Doar să dorm.
Am comandat și eu umidificatorul ăsta. E foarte uscat aerul în dormitorul unde doarme bebe și se tot trezește cu nasul înfundat. Sper să ajute. Te țin la curent
Cat de mare este? Poate fi luat usor cand pleci undeva? Eu am o mare problema cu camerele de hotel in care este foarte uscat aerul si am nevoie de un umidificator usor de luat. Cel prezentat de tine pare destul de mic, iar daca este si silentios este perfect!
Cred că problema asta cu umiditatea nu o conştientizezi până nu ai un copil 😏. Foarte util articolul, mulțumesc pentru ponturi.
Si eu mi-am cumparat unul anul trecut. Il folosesc in special in sezonul rece, pentru ca atunci imi place sa foloseac tor felul de arome.
Folosim si noi 🙂
Eu am avut unul imprumutat care mai mult nu mergea decat mergea. Trebuie sa ne luam si noi unul.