Ograda

Ograda și Basme-2 jocuri românești

A început oficial vacanța de iarnă și vom petrece mult timp în familie. Iar asta înseamnă că ne vom JUCA foarte mult. :X Arvur Games, un Start-Up românesc, a lansat primele sale jocuri de societate care îmbunătățesc memoria copiilor – Ograda și Basme. Jocurile de societate îmbunătățesc relaționarea și memoria copiilor și ne apropie ca și familie.

Nouă ne place foarte mult să ne jucăm, chiar dacă cineva (mic) se mai oftică și mai trișează din când în când. Dar trecem cu vederea. Deocamdată. De când sunt însărcinată, Ana se poartă foarte frumos cu mine și se supără atunci când câștigă (sau avansează câteva căsuțe în plus) tatăl ei. Nu o lăsăm să câștige mereu, dar o ajutăm pe parcursul jocurilor. 🙂

Ograda

Pentru că și-au dorit să întărească ideea de interacțiune părinte-copil, o familie din București a creat două jocuri de societate care ajută copiii să își exerseze memoria, să găsească soluții la provocările din joc și să îi încurajeze să petreacă mai puțin timp pe device-uri.

Cele două jocuri, Basme (8 ani +) și Ograda (3 ani +) surprind realitatea poveștilor și a casei bunicilor de la țară pentru a-i încuraja pe adulți și copii să păstreze elementele de interacțiune reală, în detrimentul celei virtuale. De asemenea, se dorește a  familiariza copiii cu poveștile nemuritoare ale folclorului românesc  si astfel să le trezească interesul față de literatura românească.

Ograda

Pentru a veni și în întâmpinarea nevoilor de inovare a tinerei generații, poveștile jocurilor sunt comasate cu întâmplări din mediul urban și contemporan, cărora li se alătură personaje precum Harap – Alb, Impratul Roș și Prâslea cel Voinic.

Pentru Ana este potrivit Ograda care este o poveste despre prietenie și familie și începe cu o vizită la bunici, în care copiii descoperă ce se poate găsi în ogradă: animăluțe, fructe și construcții specificie caselor de la țară. Este ușor de înțeles și de jucat, se poate juca între 2 și 4 jucători și este recomandat copiilor peste 3 ani.

Ograda

În Basme copiii rescriu poveștile folclorului românesc cu o poveste contemporană a propriei lor aventuri și amestecă personajele din poveștile Harap-Alb, Prâslea cel Voinic și Merele de Aur și Tinerețe fără Bătrânețe și Viață fără de Moarte, creând propriul lor basm. Se poate juca între 2 și 4 jucători și este recomandat copiilor peste 8 ani.

Ograda

Aseară am fost la Diverta Lipscani la lansarea jocurilor. A fost o lansare în stil românesc, tradițional. Ana s-a jucat Ograda și am continuat și acasă astăzi să ne jucăm, în familie. Aseară am ieșit, ca fetele, pe Lipscani și Ana a zis că se simte că într-un city-break. Adevărul este că Centrul Nostru vechi seamănă puțin cu centrul vechi al Atenei sau al Belgradului, destinațiile noastre de vacanță de anul acesta.

Arvur Games deschide povestea frumoasă a învățării prin joc, printr-un concept unic și ușor de abordat de copiii de toate vârstele.

Ograda

Jocurile de societate au o considerabilă aplicabilitate în ce privește înțelegerea și integrarea valorilor personale a copiilor, fapt tot mai necesar în societatea în care trăim. De asemenea, jocul are o influență pozitivă asupra memoriei pe termen scurt, care este esențială în realizarea lucrurilor pe care le avem de făcut. Joaca este cea mai accesibilă cale în comunicarea părinte – copil.

1 thought on “Ograda și Basme-2 jocuri românești”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.