Sinaia

⛰ O săptămână ploiasă cu bebe la Sinaia

⛰ Când am verificat prognoza meteo și am văzut că va ploua toată săptămâna puteam anula sejurul. Dar am zis că totuși nu o ploua chiar în fiecare zi, mai greșește și prognoza. Nu a greșit. Apoi am zis că oamenii din oraș ce fac dacă plouă mereu? Nu ies? Cred că asta fac, stau acasă 🙂 Vecinii oricum renovau și ar fi plouat și în București așa că am decis să mergem totuși și pe ploaie, la munte. Soțul a zis să încerce varianta de a lucra de acolo, oricum jobul îi permite să lucreze de oriunde. Iar eu am fost în concediu cu bebe de un an și o lună. 🙂

Drumul

⛰ Am ales Sinaia pentru că este prima stațiune montană mare din drumul nostru și ajungem destul de repede din București. Am făcut o oră și jumătate, am plecat pe somnul bebelușului care a dormit tot drumul. Drumul a fost super.

Cazarea

⛰ Aici am căutat o grămadă până am găsit ceva care să satisfacă într-o oarecare măsură cerințele noastre. După ore de căutări, am ales Hotel Bucegi. Am omis câteva aspecte importante când am făcut alegerea, dar vă zic ce ne-a plăcut nouă și ce nu ne-a plăcut.


Ce ne-a plăcut:
Hotelul este situat în centrul orașului, ajungi imediat pe peste tot. Ai magazine în jur să îți cumperi ceva dacă îți dai seama că îți lipsește.
Ne-am luat un apartament care chiar a fost apartament cu o cameră, living (separate prin ușă), baie, bucătărie și hol. Era ca un apartament semidecomandat imens.
Curățenia se făcea temeinic. Doamnele au un mare plus pentru acest aspect. Cu un bebe târâtor chiar este important.

Ce nu ne-a plăcut:
Nu au lift și pentru a ajunge la etajul 2 trebuia să urc bebelușul pe scări. Plus eventuale bagaje.
Nu au loc de joacă. Cu toate ploile care ne-au ținut în casă ar fi fost incredibil de util.
Nu au zonă spa.
– Se renova hotelul de lângă și se cam auzea.
– În cameră era când incredibil de cald, când incredibil de frig. Depindea de doamna de la recepție care seta termostatul. Cu o singură doamnă a fost o temperatură suportabilă noaptea.
Mobila era destul de veche. Aș spune și ciudată pentru gustul meu. De exemplu, la tăblia patului din cameră era puse pietre. Roci. De care se putea lovi bebelușul… am făcut o improvizație pentru a le acoperi. În sufragerie era o canapea incredibil de uzată și mică.

Masa

⛰ Am avut micul dejun inclus la hotel. Erau mai multe variante din meniu și îți comandai. Micul dejun era variat, îndestulător și aveai o priveliște minunată asupra stațiunii.


Am mâncat la Bucegi deoarece ne era foarte comod. Au mâncare bună, tradițională și porțiile sunt generoase. Apreciez că mâncarea vine foarte repede.
La recomandarea unor prieteni am încercat și restaurantul WOOD, care este în centru, lângă parc. Mâncarea a fost foarte bună și acolo.


Ce nu recomand. Am căutat pe internet restaurante Sinaia cu loc de joacă. Dacă tot ploua, măcar acolo să se joace și copilul. Am luat taxiul în ambele cazuri pentru a descoperi că ori NU AU LOC DE JOACĂ ori este ÎNCHIS. Acest lucru s-a întâmplat la KUIB și la Forest. Erau și destul de departe de noi și am bătut, practic, drumul degeaba.

Ce am făcut cu bebe în Sinaia

Am stat în casă că a plouat. Sfârșit.

Sinaia


⛰ Glumesc. Cine mă cunoaște, știe că aceasta nu este o opțiune pentru mine. Între două ploi, l-am echipat corespunzător și am ieșit să respire aerul curat. Eu am ieșit și pe ploaie, dar bătea destul de rău vântul așa că am decis că bebe nu va ieși pe ploaie. Ce îmi place în Sinaia față de alte stațiuni montane este că ai trotuar pe unde să te plimbi cu bebelușul în cărucior.


Am vizitat Parcul Dimitrie Ghica des. Are un loc de joacă modest. Am fost cam dezamăgită la acest capitol. Am căutat locuri de joacă pentru bebe și în centrul comercial și pe la restaurante, dar pentru copii așa mici nu prea sunt. Doar pentru copiii mai mari.

Am găsit un loc de joacă drăguț pentru copiii de toate vârstele la Expoziția de trenulețe. Bebe a văzut gara, trenurile adevărate, trenulețele de la expoziție, s-a jucat la locurile de joacă. A fost foarte încântat de experiență.


Am fost să vizităm Castelul Peleș și Castelul Pelișor. La Peleș am fost de multe ori, dar niciodată nu am reușit să vizităm și Pelișorul. Acum am reușit și mi-a plăcut foarte mult.

Sinaia

Am fost la Casa Memorială George Enescu – am luat taxiul până acolo deorece este ceva de mers din centru. Este un muzeu drăguț ce merită a fi vizitat.


Am vizitat Mănăstirea Sinaia și cartierul Furnica, cu vile interbelice.

Sinaia


Am vizitat Muzeul Rezervației Bucegi – este un muzeu mic, dar atractiv pentru copii.


Am vizitat Casino Sinaia -doar am intrat și l-am admirat. Nu se face vreun tur sau ceva.

Eu am fost la un masaj divin pe un pat de sare încălzit la hotel Carphatia și am regretat că nu ne-am cazat acolo că aveau și lift și zonă spa cu piscină și jacuzzi. Și hotelul arăta mai bine

Am dat o tură cu trenulețul. Durează 25 de minute și te plimbă prin oraș. Bebelușului i-a plăcut și a stat atent aproape până la finalul călătoriei.

Sinaia

⛰ Per total, a fost o ieșire din peisaj ok. Chiar dacă a plouat și nu ne-am plimbat așa mult cum ne doream. Nu s-a pus problema de urcat pe munte sau ceva cu bebe pe o așa vreme. Am fost fericită că am putut merge până la Peleș fără să ne prindă ploaia. Când am ajuns acasă și am văzut că vecinii își scoseseră cada, toaleta și dărâmaseră destul de mult, am concluzionat că a fost o ieșire benefică, chiar dacă a plouat.

Tags:

2 thoughts on “⛰ O săptămână ploiasă cu bebe la Sinaia”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.