🧖♀️ Cred că prin vară am auzit pentru prima dată de “maskne” – acneea provocată de masca de protecție. Sincer, mi se părea un termen nou apărut pe care nu l-am băgat în seamă. Vara nu purtam masca prin parc, pe unde îmi petreceam majoritatea timpului alături de copii. Nu stăteam nici foarte mult cu ea în spațiile închise, eventual intram într-un magazin din care ieșeam rapid. Dar a venit sezonul rece… și cu el și neplăcerile mele.
Nu știu dacă și voi treceți prin asta (deși cred că da): iarna masca de unică folosință transpiră și face un condens neplăcut care apoi devine rece de la frig. Iar eu stau în umiditatea aceea neplăcută și pielea mea nu mai respiră. Eu stau destul de mult pe afară în plimbări prin parcuri destul de tranzitate. Deci nu se pune problema să ies fără mască. Folosesc masca doar o singură dată, o schimb mereu. Dar încet, încet, au început să îmi apară coșulețe în zona bărbiei și apoi în zona acoperită de mască.
Tenul meu a fost mereu curat, fără coșuri, fără imperfecțiuni. Normal că la primele semne am luat atitudine. Am folosit un set de la Remary, un brand profesional de produse cosmetice, de la care am folosit în trecut creme anticelulitice care au avut un efect vizibil. Așa că am mers la sigur. Am folosit un toner și o cremă de față timp de o săptămână și mi-au dispărut coșulețele.
Loțiune tonică anti acnee profesională -am folosit-o dimineața, am pus-o pe o dischetă demachiantă și am aplicat pe toată fața. Pe ea scrie să aplic doar pe zonele afectate, dar mi-a plăcut senzația de răcorire, mentolată, pe care mi-a oferit-o. Îmi place că îmi lasă pielea moale, plăcută la atingere. A redus vizibil inflamația și a “uscat” coșurile. Loțiune tonică anti acnee profesională conține: acid azelaic, extract de gălbenele, extract de pufuliță, extract de mimoză, alantoină, citrice și ulei esențial de mentă. În cazul meu, funcționează combinația de ulei de mentă– care mă ajută în traterea punctelor negre și la vindecarea inflamațiilor și extractul de gălbenele -care are o acțiune antiinflamatoare, antioxidantă și reparatorie la nivelul epidermei. Eu urmăresc aceste două ingrediente atunci când caut un produs.
Cremă tratament împotriva acneei și coșurilor – după loțiunea tonică am aplicat cremă de față. Pe cremă scrie că poate fi utilizată de două ori pe zi pe zonele afectate, dar eu am aplicat-o doar dimineața pe toată față în locul cremei normale de față. Și crema tratament mi-a creat o senzație de răcorire plăcută. Mi-a matifiat și hidratat pielea. Crema miroase foarte frumos și lasă tenul proaspăt. Crema tratament conține: acid azelaic, extract de aloe vera, ulei din semințe de jojoba, extract de pufuliță, provitamina B5, extract de mimoză, alantoină, ulei esențial de mentă, ulei esențial de Manuka și Sterolii din Soia. Aloe Vera din compoziție este un antiseptic natural cunoscut care ajută la creșterea celulelor noi iar uleiul de manuka îmbunătățeste aspectul pielii, echilibrează nivelul ph-ului pielii și îndepărtează resturile de celule moarte.
Produsele profesionale folosite împreună chiar au dat rezultate. Le voi reutiliza de câte ori va fi nevoie. Voi purta masca în continuare, chiar și în aer liber. Sănătatea mea și a copiilor este foarte importantă, normal. Dar vreau ca atunci când vom renunța la măști să fiu tot eu, nu o versiune a mea bombardată de semne roșiatice. Luați atitudine din timp, mergeți la dermatolog, folosiți produse de calitate, nu lăsați situația să se agraveze și să scape de sub control. Pentru că “maskne” este o realitate neplăcută prin care trecem unii dintre noi.
Ce ciudat suna markne. Cred ca toti ne confruntam cu diverse cosuri, bube de la masca. Testam si noi produsele astea, in curand.
Din fericire nu ma confrunt cu asa ceva 😁
Sper să nu fie cazul nici pe viitor 🤗
Ma bucur ca tenul meu nu permite formarea de pete rosii :)). Oricum, utile informatiile
Of, mi-aș fi dorit să nu existe acest termen în vocabularul nostru. Din păcate, și eu am avut ceva probleme cu tenul de la mască, încerc pe cât posibil să mă hidratez mai mult. Mulțumim pentru recomandarea ta. 🙂
O, da, de când am început lucrul de la birou și eu am început să mă confrunt cu acnee în zona bărbiei. Voi încerca și eu aceste produse, sunt curioasă ce rezultate voi obține.
Foarte utile informatiile, multumim pentru recomandari, deocamdata nu am probleme cu tenul, dar cu cat esti mai informat, cu atat mai bine!
Am avut și încă observ ca am probleme cu aceasta a acnee de la masca. Mulțumesc pentru recomandare, chiar se agravează și nu vreau sa redevin la perioada de acnee. 🙆
Am noroc ca nu ies atat de mult din casa, la birou nu am fost deloc in ultimele luni si inca nu ma confrunt cu aceasta noua problema de piele.
Reusesc sa o tin sub control cu tratamente profesionale si ingrijire atenta acasa.
Da, nu stiu ce sa spun, eu nu ies fara masca si mai si stau cateva ore bune cu ea pe față la liceu. Nu am decat mici probleme de respiratie cand fac efort, cand urc scari, de exemplu. Dar tenul nu are de suferit, in schimb eu nu folosesc produse cosmetice decat rareori, prefer sa las pielea sa respire, fara sa astup porii cu creme si lotiuni.
Eu nu prea ies în perioada aceasta, așadar port rar mască și m-a cam ocolit fenomenul.
Din fericire nu am avut probleme mari cu maskne, dar imi ingrijesc tenul cat pot de bine. Masca purtat constant nu ne ajuta pielea.
Am auzit mai multe persoane ca sufera de aceast neplacut efect al mastii, dar in cazul meu n-a venit cu vreun efect secundar.
Am încercat și eu produsele profesionale anti acnee Remary și chiar mi-au plăcut.
Le recomand sincer.
Am achizitionat si eu lotiunea tonica. Este minunata!
Si tenul meu a trecut prin astfel de probleme din cauza mastii. Voi lua in calcul aceste produse.
Si eu am probleme si am inceput sa folosesc si produse speciale pentru acnee. Fii-mea e cea mai afectata, din pacate.
Da, o noua realitate tristă. Maskne plus multe alte afecțiuni pe care pandemia le-a generat. Noroc că există soluții! Mulțumim pentru recomandări!
Eu o sa caut produsele anticelulitice de la ei daca zici că sunt ok.
Chiar sunt eficiente. Dupa ce voi termina de alăptat bebelușul, voi reintra și eu în reparații.
Si eu m-am confruntat! Prima data in spital cand am fost internata si am purtat non stop 14 zile.
A trebit sa acord atentie sporita ca sa o rezolv.. iar acum ca sa mentin.
Din pacate este o realitate si nu stiu daca vom ajunge prea curand la normalitate. Atunci cand aveam libertate nu stiam ca va veni o vreme cand ni se vor lua multe din drepturi