Înainte să am copil răceam ca toată lumea, cred. Nu aveam imunitatea de fier, dar nici praf ca acum. De când merge Ana la grădiniță au apărut și problemele mele: o otită, o pneumonie, răceli și viroze aproape lunar. Uneori ea face o formă mai ușoară, iar la mine se manifestă destul de urât.
Am mers la medic să tratez simptomele, până la ultimul control când îmi spune că ar trebui să elimin cauza. Mai greu să elimin copilul din viața mea, nu credeți? Dar medicul îmi spune că de fapt cauza este grădinița și faptul că mulți părinți își duc copiii bolnavi. Asta știam și eu, dar dacă tu ca părinte nu ai responsabilitatea necesară de a-ți ține propriul copil bolnav acasă, îi dai repede o doză de Nurofen și îl lași acolo că poate îi trece în câteva ore, eu degeaba scriu că nu este bine ce faci….
Concret, ce am început să fac pentru a-mi crește imunitatea:
- Am început să mănânc mai sănătos. De când am revenit la serviciu, este mai mereu ziua cuiva, apar feluri noi de mâncare la cantină, își ia un coleg o gustare și te întreabă amabil dacă vrei și tu…. Am rărit dulciurile, încerc să fac alegeri sănătoase pentru prânz, îmi iau de acasă gustări sănătoase ca atunci când cineva mănâncă un cips lângă mine, eu să ronțăi un morcov, iar seara gătesc ceva simplu și ușor pentru întreaga familie. Încerc să mănânc un fruct pe zi și pun suc de lămâie aproape în orice.
- M-am înscris la sală și fac mișcare și acasă. Am ajuns la concluzia că pot ajunge o dată pe săptămână la sală (este mai bine față de zero) și mai fac acasă mișcare cu DVD-ul lui Carmen Brumă din programul 3S încă de două ori pe săptămână. Când va fi mai cald afară, voi merge să alerg în parc. Acum nu vreau să risc încă o pneumonie sau ceva rupt. :p
- Mențin umiditatea optimă în cameră cu ajutorul umidificatorului de aer cu ultrasunete Kidscare și avem parte de un somn mai odihnitor, este silențios și conferă o vaporizare foarte fină și de durată. Acestea sunt principalele beneficii ale umidificatorului. Dacă la voi în casă este un aer umed, recomand dezumidificatorul și purificatorul cu consum redus de energie Meaco de la Aleco Air care prin intermediul filtrului HEPA Optional acest poate deveni și un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la: spori de mucegai, polen, praf, acarieni, păr de animale și alte 99,97% particule mai mari de 0.3µm(microni). (Tot de la Aleco folosim si un aer conditionat portabil fiindca nu am putut monta unul permanent din cauza configuratiei camerei). Are un mâner de transport robust si aparatul se poate transporta ușor în orice încăpere din casă, are temporizator reglabil ce permite să utilizăm dezumidificatorul pentru un anumit număr de ore înainte de a se opri și este util pentru uscarea rufelor în încăperi foarte mici.
- Umidificatorul meu are și difuzor și pun în el uleiuri esențiale. Acum folosesc uleiul esențial de lămâie de la Mama cu uleiuri. Are o aromă fresh ce purifică aerul și întărește sistemul imunitar.
- Medicul mi-a recomandat o cură cu Immunomix, un supliment alimentar pe bază de echinaceea. NU RECOMAND să luăm vitamine după ureche. Spun doar ce mi-a fost recomandat mie.
- Odihna este un alt punct important pe care îl ating cu succes. Dorm 7-8 ore pe noapte. Am noroc că Ana doarme neîntrerupt noaptea.
Voi ce sfaturi mai aveți? O colegă mi-a sugerat acupunctura și mierea de Manuka, pe care încă nu le-am testat.
Ce tare esti ca te tii de sport! eu am abandonat repede… felicitari, te admir! Da, o zi e mai bine decat nimic!
Altfel, de la 2 ani ai copilei nu am mai racit niciunul. Dar imi aduc aminte ca in una din infectii (gat, febra, infectie, test de sange, antibiotice), cadou de ziua mea, cred ca ultima toti 3 loviti, copila sarea pe pat si radea si noi adultii zaceam – clar problema e la organismul nostru.
Va recomand sa va testati si vitamina D . De cand ne luam iarna vacanta la soare, tonusul ni s-a imbunatatit.
Cum catina aici nu gasesc (mi-am adus din romania dar nu rezista mult timp), am inceput sa comandam portocale de la un producator – mancam aprox 15kg in 10 zile, toata familia.
Am auzit de aceste uleiuri. Sper să nu fie toxice. Şi eu am aceeaşi problema cu fetita. De cand e la cresa…
Nu voi uita articolul tau legat de cresa. Mi-a fost util si atunci, dar si acum.
Mă bucură atât de mult mesajul tău 😍