sac de dormit

Cine a inventat sacii de dormit merită un premiu!

La primul copil nici nu m-am gândit la acest articol numit sac de dormit. O înveleam cu o păturică atunci când dormea. Păturică cu găuri, să nu și-o tragă pe față în somn și să se sufoce. Păturica nu era trasă deloc în sus, din contră, era împinsă cu picioarele până nu mai stătea pe ea. Își lua și avânt să facă asta. Iar eu stăteam toată noaptea să o învelesc și să o reînvelesc.


La primul copil, nu aveam sac și după alăptat urma legănat în brațe/cântat până adormea ea. Apoi pus în pătuț, simțea că e patul rece, se foia, îi puneam pătura pe ea, se foia, o mai mângâiam și în pat până oboseam. Acum, bebelușul își conservă căldura într-un săculeț de dormit, iar când îl pun în pat doarme liniștit în continuare.

Noi nu avem centrală, apartamentul este destul de mare, așa că seara se face puțin frig. Ne încălzim cu un calorifer electric, dar temperaturile nu sunt deloc ridicate în camera în care dormim. Eu mă învelesc cu pilota, așa că mă simt foarte ok știind că și bebelușul se simte confortabil în săculețul lui călduros. Știu că fiecare copil este diferit, dar rutina de somn a bebelușului este următoarea: băiță – masaj – îmbrăcat – pus în sacul de dormit – alăptat și adormit înstant.

sac de dormit

Pentru bebe am comandat de la început un sac de dormit. Am zis să testez dacă îi place. Cum îl puneam în el, cum adormea. Sacul era mărimea 68, bebe a crescut, acum a venit din nou frigul și a trebuit să ne reorientăm. Erau două variante: sac mărimea 80 și pe măsură ce creștea să îi schimbăm mărimea sau un sac potrivit de la 6 luni la 3 ani. Am ales cea de-a doua variantă.

sac de dormit

I-am ales un sac de dormit cu picioare Penguin Bag, model Pinguin, tog 2.5, 1-3 ani (66-96 cm). Există varianta de a fi folosit ca un sac de dormit clasic, care este foarte potrivit pentru bebe acum, dar și ca un sac “cu picioare” pentru mai târziu, care va crește odată cu copilul. Sacul este 100% din bumbac. Are un fermoar frontal lung, ceea ce permite copiilor mai mari să folosească toaleta singuri. De asemenea, fermoarul ajunge și între picioare și pe spate pentru a facilita schimbarea scutecului.

Mie mi-a plăcut acest model cu pinguin. Bebelușul este incredibil de simpatic în el. Sunt mai multe modele frumoase: cu albinuță, tigru sau gărgăriță. Ana este puțin supărată că nu sunt mai mari sacii de dormit. Mărimea maximă este 110 cm, iar ea depășește acestă mărime. Oricum, cine a inventat sacii de dormit merită un premiu! Am căutat pe google, nu am găsit :))

UPDATE: Pentru că am primit mesaje despre sacii de dormit și multor persoane li se par utili și simpatici, până pe 31 octombrie INCLUSIV site-ul www.kidscenter.ro ne oferă 10% reducere la sacii de dormit utilizând codul ” VIATADUPABEBE”.

sac de dormit

17 thoughts on “Cine a inventat sacii de dormit merită un premiu!”

  1. asta e si ideea sacului de dormit – sa doarma bebe in camera racoroasa. Si asa dorm copiii mai bine si mai sanatosi. (pe aici se recomanda culcat copil la 17-18 gr…)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.