carti citite

📖 4 cărți citite în noiembrie-decembrie

📖 Ultimile luni din an au fost destul de aglomerate pentru mine, dar am reușit să mai citesc la șendițele de Emsella câte 28 de minute, în metrou, puțin în concedii. Am citit un thriller captivant într-o zi, 2 cărți de parenting care au curs rapid și mi-au plăcut și un alt thriller în limba franceză de care am tras în cele 2 concedii (foarte active) de la final de an.

“Copii mai puternici decât bullyingul” – Stella O’Malley

carti citite

📖 “Copii mai puternici decât bullyingul” – Stella O’Malley. Nu mă așteptam ca o carte de parenting să mă prindă așa de repede și să mă facă să o citesc din scoarță în scoarță și apoi să o pun bine, în caz de nevoie.

📖 În copilărie probabil că fiecare dintre noi s-a confruntat cu un episod de bullying, deși atunci nu avea un nume. Ca și părinte, mi se pare normal să mă pregătesc și să îi pregătesc și pe cei mici pentru eventuale situații. Cartea de la Editura Corint abordează multe fețe ale bullyingului, cum poate fi prevenit, cum poți dezvolta inteligența emoțională a copilului tău, cum poți ajuta copilul când are nevoie. Sunt date exemple concrete și diferite persoane povestesc experiențele lor. O recomand părinților și clar voi citi și alte titluri din colecție ❤️

Rețelele sociale sunt construite având la bază schema unui acord mutual: “Dacă îmi apreciezi poza, toate șansele sunt ca și eu să apreciez poza ta.” Acest “mecanism de aprobare reciproc” presupune automat că ne înconjurăm de oameni care aprobă modul nostru de a gândi. Când cineva se pune în calea acestui consens confortabil, avem tendința de a elimina persoana respectivă. Mulți dintre războinicii din spatele tastaturii se mândresc cu dreptatea lor politică și sunt pregătiți să facă aproape orice pentru a-i convinge și pe ceilalți de asta.

“Je reviens te chercher” – Guillaume Musso

carti citite

📖 “Je reviens te chercher” – Guillaume Musso. Cred că am citit cam toate cărțile scrise de autor. Iar aceasta nu a fost tradusă și în română și în timp ce o citeam am înțeles și de ce. 🙂

📖 Nu are o idee prea originală, se repetă multe idei din alte cărți și firul narațiunii pare puțin forțat. Un bărbat bogat, singur, egoist… retrăiește ziua în care e ucis în speranța că își va schimba destinul. Am mers cu cartea după mine în 2 concedii (câte 3 ore pe avion), plajă, munte. A fost plimbată, dar citită. 🙂

Les premiers rayons du soleil de cette fin d’été caressent la silhouette immobile el la transforment en tableau de Vermeer jusqu’à ce qu’elle s’anime enfin pour le regarder à son tour. Il ressent alors une brûlure soudaine et intense qui le déconcerte. Le visage de cette femme est d’ange et son regard est d’or.

“Femeia de la fereastră” – A.J. FINN

carti citite

📖 “Femeia de la fereastră” – A.J. FINN. A trecut ceva timp de când nu am mai citit o carte care să mă țină în priză. Pe care să nu o las din mână efectiv până nu o citesc. Am citit-o într-o zi la finalul anului (cu pauze de lucrat, mers în oraș etc). Apoi am văzut și filmul și serialul de pe Netflix inspirate din carte.

📖 Thriller-ul psihologic o urmărește pe Ana Fox, o femeie din New York căreia îi este frică să iasă din casă. Așa că își urmărește vecinii. Crede că vede o crimă la casa de lângă ea și de aici au loc o mulțime de întâmplări care te țin în suspans.

Și, deodată, prăpastia s-a deschis lângă noi, acea groapă uriașă scobită în pământ; acum, sub lună, copacii de jos străluceau ca niște fantome. Fulgi de zăpadă, argintii și întunecați, s-au răsturnat în defileu, în jos, mai în jos, pierduți pentru totdeauna, ca niște marinari înecați în adânc.

“Copilul tău. Părinții tăi. Tu” – Ioana Chicet-Macoveiciuc

carti citite

📖 “Copilul tău. Părinții tăi. Tu” – Ioana Chicet-Macoveiciuc este o carte de parenting accesibilă, ușor de citit și care conține multe idei de bun-simț ușor de pus în practică.

📖 Autoarea povestește mult despre viața ei, oferă cititorilor propuneri de jocuri alături de copii, eu cred că este și o formă de terapie această carte. O recomand mămicilor la început de drum. Chiar este povestea adevărată a unei mame obișnuite. Nu are răsturnări de situație sau o linie narativă, ci este mai mult un jurnal personal.

Nu ești deloc egoistă dacă îți acorzi importanță, pentru că, oricât de mult ți-ai iubi copiii, soțul, familia, prietenii, tu ești cel mai important om din viața ta și ești singurul om căruia îi datorezi și îi poți oferi cu adevărat liniștea și fericirea.

📖 Am reușit să citesc 21 de cărți în anul 2022. Îmi propusesem minim 24, dar zic că e ok pentru o mamă cu 2 copii, job full time și multe alte hobby-uri (printre care și blogul).

1 thought on “📖 4 cărți citite în noiembrie-decembrie”

  1. 📖 Thriller-ul debuteaza prezentand povestea unei femei care se uita, in fiecare zi, din fereastra ei. Speculatii se nasc in oras cu privire la aceasta femeie si, curand, in cercurile cunoscatorilor, fenomenul devine un subiect de discutie. Autorul ne introduce in inima acestei povesti, impreuna cu personajul principal al lui A.J. Finn, reusind sa ne prinda atentia printr-o serie de descrieri uimitoare si un stil facil ce contribuie la cresterea suspansului. Cartea merita citita, mai ales daca sunteti indragostiti de thriller. Felicitari autorului!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.