📖 Am tot amânat articolul în ideea în care mai terminam de citit o carte. Ei bine, nu am terminat-o. În luna mai am citit integral doar două cărți. Una de dezvoltare personală dacă o pot numi așa care mi-a plăcut mult și o carte clasică ce mi-a plăcut, dar nu m-a dat pe spate. Am început să citesc 2 mastodonți, dar nu am finalizat niciunul.
“SuferinÈ›ele tânărului Werther” – Johann Wolfgang Von Goethe
📖 “SuferinÈ›ele tânărului Werther” – Johann Wolfgang Von Goethe. Aceasta este o altă carte ce zace pe lista mea de citit încă din liceu când am citit “Faust”. Eu când citesc ceva de un autor È™i îmi place, îmi pun toată opera sa pe listă 🤣 Noroc că am găsit această carte la Bookster.ro È™i am putut bifa lectura.
📖 Cartea este sub forma unor scrisori pe care romanticul (și îndrăgostitul de o fată logodită) Werther le adresează unui prieten. Scrisori-jurnal în care acesta își povestește viața și dragostea neîmplinită. Speakerii motivaționali ar trebui să citească această carte pentru că are multe citate pline de înțelepciune. Deși au trecut sute de ani, acestea rămân de actualitate.
“Noi, oamenii, ne plângem adeseori că zilele bune sunt atât de puÈ›ine È™i cele rele atât de multe; dar, după părerea mea, n-avem întotdeauna dreptate. Dacă ne-am bucura cu dragă inimă de lucrurile bune pe care ni le dă Dumnezeu în fiecare zi, am avea È™i puterea să le îndurăm pe cele rele, atunci când vin.”
“Pledoarie pentru mami È™i tati” – Mirela Retegan
📖 “Pledoarie pentru mami È™i tati” – Mirela Retegan. Am ales să împrumut È™i cartea aceasta de la Bookster pentru că admir autoarea. Este un mare OM pentru toate campaniile sociale pe care le desfășoară È™i toate cauzele în care se implică. De exemplu, de 8 martie, am pregătit o punguță de cadouri È™i am “adoptat o mamă”. I-am făcut o surpriză unei mame care nu avea de la cine primi ceva drăguÈ›. Despre motivele pentru care o admir pe Mirela Retegan aÈ™ putea scrie eu o carte. 🙂
📖 Este o carte pe care dacă ai început-o, atunci vrei să o termini imiediat. Carte conține scurte povestiri personale care te trec printr-o mulțime de emoții: veselie, tristețe, fericire, recunoștință pentru ce ai. Par genul de povestiri de blog personal sau de revistă. Autoarea ne împărtășeste din experiența ei de părinte singur și experiența sa de viață. Cred că este o carte ce le dă putere mamelor singure sau care se gândesc să facă acest pas. Le pot numi mici pastile de înțelepciune.
📖 “AÈ™ vrea să fiu È™i să rămân pentru copilul meu Zâna din viaÈ›a lui. AÈ™ vrea să È™tie că la mine se află bagheta magică È™i că, oricând, eu voi putea să îi aduc liniÈ™tea. Oricând va găsi la mine înÈ›elegere È™i acceptare. Destul o să-l pună la punct ceilalÈ›i. Destul o să-l judece È™i o să-i dea note. O să-i pună etichete, o să-i dea diplome sau o să-l treacă la restanÈ›e. Destul o să hotărască toată lumea cât e de bun sau de nebun, cât È™tie È™i cât poate. Eu trebuie doar să-l iubesc È™i să fac magie cu inimioara lui. ÃŽn mijlocul inimii lui să fie casa mea. Acolo să se găsească întotdeauna locul cel mai sigur din lume. Sun È™i voi rămâne toată viaÈ›a È™i dincolo de ea, mereu, Zâna copilului meu.”
Lectura este una dintre pasiunile mele încă de când am învățat să citesc. Încerc să citesc zilnic măcar câteva pagini. Orice carte citită îți deschide noi orizonturi, chiar dacă îți place sau nu. Voi ce mai citiți?
Le pun şi eu pe listă! Thx