Ideea brioșelor a pornit de la dulapul plin de decorațiuni de prăjituri rămase de la Crăciun din care Ana se tot servea. Așa că am căutat prin cărțile cu rețete o rețetă simplă de brioșe, am adaptat-o, Ana (5 ani) a pus-o în practică și vedeți ce a ieșit.
Ingrediente necesare:
Ingrediente brioșe:
- 125 grame unt
- 150 grame zahăr (am folosit un înlocuitor de la Sukrin)
- puțină sare
- 3 ouă
- 200 grame făină
- un praf de copt
- 150 ml lapte (am folosit lapte de cocos)
Ingrediente cremă/ornat:
- 150 grame cremă de brânză
- 250 grame mascarpone
- 200 grame zahăr pudră
- toate ornamentele de prăjituri din casă
Preparare:
- Am pus într-un bol untul, zahărul și sarea și Ana le-a amestecat cu mixerul.
- Am separat împreună albușurile de gălbenușuri. Am adăugat mai întâi albușurile apoi gălbenușurile.
- Separat am amestecat făina cu praful de copt și am adăugat treptat în compoziție.
- La final am adăugat laptele și am mixat până s-a omogenizat.
- Am încălzit cuptorul la 180 de grade, am pus aluatul în forme și am lăsat la cuptor 25 de minute.
Decorare:
- După ce s-au răcit brioșele, pe o parte am întins cremă de ciocolată pe deasupra.
- Apoi am decorat cu crema: am amestecat cele 3 ingrediente cu mixerul.
- La final aproape toate decorațiunile de prăjituri din casă au ajuns pe brioșe.
Poftă bună!