Bebelușul cuminte și liniștit a devenit un mic băiețel energic și mereu cu chef de joacă. În doar o lună. 🙂 Se târăște, se rostogolește, aproape că se cațără să ajungă unde vrea. Este vesel majoritatea timpului și dornic să descopere împrejurimile.
Îi place să fie plimbat prin casă și să îi arăt întrerupătoarele, vizorul, diferite butoane de apăsat, oglinzile. Acum stă în fund (susținut și nesusținut) și ne putem juca cu tot felul de jucării mai interesante pentru el. Îi plac mingiile, baloanele, jucăriile luminoase și care cântă și toate păpușile care au păr. Pentru că îi place să le tragă de păr. Inclusiv pe noi.
Somnul este altă poveste. Ziua doarme destul de ok. Stă treaz 2 ore apoi adoarme destul de repede. Somnurile pe timpul zilei durează în jur de 30 de minute dar poate avea și un somn mai lung de maxim 2 ore. Care nu este neapărat la prânz. Dar noaptea se trezește destul de des să suzeteze. În somn. Pe mine. Adică el doarme, dar vrea să fie lângă mine/lipit de mine și eu să fiu pe post de biberon/suzetă. Nu acceptă suzeta clasică. Cred că îmi simte mirosul, cum mă mișc 2 centimetri, cum vine după mine. În pătuț nu mai doarme. Pentru mine este epuizant. Refuză să doarmă cu altcineva, pur și simplu plânge după mine. Strigă “mama”. Așa că este clar. Am zis că probabil este din cauza dinților, dar zis asta de când avea 5 luni și nu i-a apărut niciun dinte până acum. Pur și simplu cred că vrea afecțiunea mea. Noaptea, când eu pic de somn.
Diversificarea decurge destul de bine. Mănâncă ok în majoritatea timpului. I-am introdus diferite legume, carne de pui și brânză de casă. La recomandarea medicului. S-a mai schimbat schema de diversificare de acum 4 ani. Atunci se introduceau doar legume la 6 luni. Acum, se pare că se introduc și sursele de proteină. Îi place carnea, până acum.
Cântărește 8 kilograme. Nu am mai fost la controlul pediatric lunar să știu și cât măsoară. Ni s-a spus că acum trebuie să venim din 2 în 2 luni până va împlini un an. Sincer, după cât am fost la medic când avea bebe 6 luni, mie mi-a ajuns.
Ieșim aproape zilnic în parc, atunci când vremea ne permite. Adică atunci când nu este vânt puternic. Îi place să stea în partea sport a căruciorului și să descopere mediul înconjurător. Mergem des să vedem rațele de pe lac. Sau la locul de joacă cu Ana. S-au dat amândoi într-un leagăn pentru bebe și copil mai mare și i-a plăcut mult. Pe afară adoarme după ceva timp.
Împlinirea celor 7 lunite s-a suprapus cu ziua de naștere a unei prietene de-a Anei. Așa că a fost și el la o petrecere cu ceva copilași și bebeluși. S-a comportat foarte frumos moțatul, chiar a primit primul pupic de la o bebelușă puțin mai mare. I-a plăcut. Au râs amândoi. Probabil părul lui mai lung îl face să semene cu o păpușă. :))
Am câștigat la un concurs desfășurat pe Facebook o ședință foto de Crăciun. Am retrăit puțin normalitatea. Ne-am aranjat toți 4, am urcat în mașină și am fost la prima nostră ședintă foto de Crăciun. Colindele de pe fundal, mirosul Crăciunului, amabilitatea persoanei din spatele aparatului foto cele 2 decoruri de vis ne-au dat o stare de bine instant. La Ana s-au adăugat bomboanele și de ciocolată mâncate :))
Cu Ana am alternat grădinița online cu cea fizică. Adică am stat mai mult pe acasă. Am povestit cum decurge pentru noi grădinița online și am mai scris puțin despre pandemie. Pentru mine, scrisul este terapie. Că oricum nu aș avea timp de terapie adevărată. Aș folosi timpul acela să dorm.
O altă formă de terapie pentru mine este shoppingul. Am cumpărat majoritatea cadourilor de Crăciun, online. Am descoperit o platformă de Cashback prin intermediul căreia primesc înapoi CASH un procent din cumpărăturile făcute. V-am povestit și vouă despre cum poți economisi folosind o platformă de cashback.
Ana merge de două ori pe săptămână la dans si la logopedie. Este o urmă de normalitate în viața ei. În zilele în care a mers la grădiniță era alt copil. Mult mai vesel. Ne-am mai întâlnit prin parc cu prietene de-ale ei. Dar tot se simte lipsa socializării.
Credit sedință foto Crăciun: Alex Bogdan Photography
Sa fiți sănătoși, voioși, voinici!
Mulțumim. La fel și vouă 🤗