carti ianuarie

📖 4 cărți citite în luna ianuarie

📖 Anul trecut am reușit să citesc 35 de cărți. Pentru unii poate sunt puține, dar pentru mine cu siguranță sunt multe. M-a ajutat faptul că sunt acasă și citesc când dorm copiii. Pentru a ține o evidență mai bună a cărților citite și a-mi exprima opiniile personale despre ele, am zis să fac un articol lunar cu ce cărți am citit. Le-am trecut în ordinea în care le-am citit. Nu dau multe spoilere. 🙂 Nu pun la calcul și cărțile pentru copii că aș ajunge la zeci de cărți pe lună. :))

Rămâi așa cum ești, dar mergi înainte – Kristina Kuzmič

carti ianuarie

📖 O urmăresc de ceva timp pe Kristina Kuzmič pentru postările ei amuzante, sarcastice, dar în același timp motivaționale. Când am văzut că a scris o carte, am zis că o comand de pe Amazon și tot o citesc. Dar într-o seară am văzut un live al Printesei urbane prin care se anunța lansarea cărții în România. Așa că această carte a ajuns pe lista lui Moș Crăciun (prietena mea) și eu am citit-o.


📖 Mă așteptam să fie un fel de carte de dezvoltare personală, fără substrat, dar amuzantă. Dar nu a fost deloc așa. Cartea conține diferite povești autobiografice și fiecare pagină te face să vrei să citești mai departe. Apare și Oprah. 🙂 Cartea este ca o îmbrățisare caldă.

📖 Este o carte de parenting foarte plăcut de citit. Nu simți că ți se impun anumite sfaturi ci îți sunt prezentate prin prisma unui părinte. Vă las un citat:

“Rolul de părinte ne aduce fericire și tristețe, ne împlinește și ne stoarce de energie. Ne face să ne simțim ca niște supereroi preț de o clipă și ca niște oameni de nimic o clipă mai târziu. Să fii părinte e complicat. Foarte, foarte complicat.”

Grădinița pentru totdeauna – Mira Loghin

Grădinița pentru totdeauna

📖 Cartea este rodul unui studiu de zece ani bazat pe experiența autoarei în lucrul cu copiii, părinții, educatorii, pe formările sale în educație și psihologie, pe observarea comportamentului relațional al copiilor și pe principiile Comunicării Nonviolente. În carte apar și vocile altor specialiști în domeniu, sunt oferite exemple concrete.

 📖 Pentru o carte de parenting, se citește ușor. Sunt prezentate toate sistemele educaționale prezente la noi în țară, tehnici prin care putem să ne dăm seama dacă este copilul pregătit pentru grădiniță, sunt prezentați pași pregătitori, cum alegem grădinița, tips&tricks pentru acomodarea copilului la grădi și multe altele. Nu vreau să vă stric lectura.

 📖 Un citat din carte cu care rezonez este următorul:

“În primii ani de grădiniță, copiii au nevoie de joacă și interacțiune de calitate. Au nevoie de siguranță emoțională, blândețe, familiaritate, empatie și multă acceptare. Au nevoie de un cadru potrivit care să îi sprijine să asimileze regulile prin înțelegerea sensului lor.”

 📖 Am avut multe de povestit după ce am citit cartea așa că am scris un articol dedicat “Grădinița pentru totdeauna” – Mira Loghin.

Concert în memoria unui înger – Eric Emmanuel Schmitt

carti ianuarie

📖 Când mergeam la serviciu, biroul îmi era destul de aproape de dulapul unde veneau miercurea cărțile de la bookster. În drum spre baie, mai aruncam un ochi pe ce citesc colegii mei. Mulți împrumutau cartea “Concert în memoria unui înger” – Eric Emmanuel Schmitt așa că am trecut-o și eu pe whishlist, iar acum am citit-o.

 📖 Cartea conține 4 nuvele diferite ca stil. Se citește ușor și te ține în priză de la primele pagini. Acțiunea primei nuvele se petrece într-un sat ajuns celebru datorită unei posibile criminale. Un nou preot, tânăr poate o va face să își mărturisească crimele. Sau poate nu. Cele 4 nuvele au în comun puterea miraculoasă și imprevizibilă a Sfitei Rita.

“Când devenim cei care trebuie să fim? În tinerețe sau mai târziu? În adolescență suntem în mare măsură creați, în ciuda temperamentului și a inteligenței, de educație, de mediu, de părinți; adulți, ne creăm pe noi înșine prin alegerile pe care le facem.”

Descoperă aptitudinile copilului tău – inteligența multiplă – Albane de Beaurepaire

carti ianuarie

📖 Moș Nicolae a adus cărți întregii familii. Eu am primit “Descoperă aptitudinile copilului tău – inteligența multiplă” de Albane de Beaurepaire. O carte ce prezintă 8 forme de inteligență  prin care conștientizăm aptitudinile copiiilor noștri. Mulțumim pentru cărți @bloglaurafrunza

📖 Este o carte simpatică, foarte ușor de citit, care abundă în ilustrații și activități. Am decriptat tipurile predominante de inteligență ale Anei, am primit sfaturi despre cum le pot dezvolta, dar și sfaturi despre cum le pot cultiva și pe restul.

“Avantajul cunoașterii buchetului de inteligențe al copilului tău constă în faptul că îți permite să folosești abordarea potrivită pentru a-l determina să asimileze ceea ce pentru el pare o limbă străină. A te baza pe inteligențele bine formate ale copilului tău înseamnă a-i vorbi într-o limbă pe care o înțelege.”

carti ianuarie

1 thought on “📖 4 cărți citite în luna ianuarie”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.